Nieuwsbrief Oktober 2022

Nieuwsbrief Oktober 2022

Beste medebewoners. Het is weer tijd voor de nieuwsbrief.

Sinterklaas

We zijn van plan dit jaar de Goedheiligman welkom te heten. Om dit te kunnen organiseren willen we graag weten op hoeveel kinderen we dan kunnen rekenen. Zodra we weten of er genoeg animo is zullen we jullie laten weten hoe, wat en wanneer.

Jullie kunnen de opgave doen via de website www.bvotilburg.nl.
Kies daarvoor het contactformulier en vul in het onderwerp Aanmelding Sinterklaas. Geef je gegevens op en het aantal kinderen met hun namen. Doe dit vóór 1 november 2022 zodat we nog tijd hebben een en ander te regelen. Wederom bedankt alvast!

Brandgangen achter de woningen

Er zijn een aantal zaken waar we graag aandacht voor willen vragen. Allereerst merken we dat er steeds vaker spullen in de brandgangen gezet worden die daar niet thuis horen. Oud speelgoed, bouwmaterialen, tegels, hout, containers enzovoort.  Naast het feit dat het leidt tot verloedering van de wijk, is er ook nog een veiligheidsaspect wat meespeelt. De brandgangen moeten vanuit de brandweer altijd vrij van obstakels zijn, zodat in geval van een calamiteit zij vrij toegang hebben. Willen jullie als bewoners er dan ook voor zorgen dat de brandgangen schoon en leeg blijven? Alvast bedankt!

Dakgoten

Een paar weken geleden zijn de dakgoten schoongemaakt. We hadden verwacht dat ze later zouden komen, zeker nu met het vallen van het blad. Ook is de wijze van schoonmaken niet helemaal zoals we gedacht hadden. We hebben dit ook kenbaar gemaakt aan Vesteda en nemen dit mee in ons overleg met Vesteda.

Tuinonderhoud

Steeds vaker komt het voor dat de voortuinen niet of slecht onderhouden worden. Dat in voortuinen ook afval gedumpt wordt wat vervolgens maanden of zelfs jaren blijft liggen.

We hebben hier al eerder aandacht voor gevraagd. En wij vragen nu weer uw aandacht daarvoor.

U heeft een verantwoordelijkheid over de woning maar ook over de tuinen die daarbij horen.

Een nette en schone buurt begint bij jezelf! Heb je overlast van grote bomen? Meld het bij Vesteda, zij kunnen samen met u kijken wat voor oplossing daarvoor is. Uiteraard kunt u ook altijd één van de bestuursleden benaderen of een bericht via onze website sturen. Laten we samen ervoor zorgen dat de leefomgeving goed wordt en blijft.

Boomonderhoud

Afgelopen september heeft de Gemeente Tilburg op ons verzoek een specialist gestuurd om te kijken naar het onderhoud aan de bomen. Met name vanwege de problemen met dood hout en risico van afbreken van takken en dergelijke. Met die specialist hebben we ook gekeken naar de boomspiegels. U zult misschien denken, wat is een boomspiegel? Dat is het vierkante vlak rondom de bomen die in onze wijken staan.

Uit dat overleg kwam naar voren dat het onderhoud aan de bomen tekort is geschoten. De Gemeente zal vanaf volgend jaar het onderhoud weer gaan opstarten, ze zijn nu nog druk bezig aan de kant van de Vlashoflaan. Ook werd duidelijk dat onderhoud aan de boomspiegels slechts één keer per jaar gedaan wordt. En dan wordt alleen maar met een maaier alles weg gemaaid.
Ons verzoek aan jullie is om de boomspiegels zelf mee te onderhouden. Haal regelmatig het onkruid even weg. Kost je weinig tijd als je dat 1x per twee weken doet maar het oogt al stukken beter als die schoon zijn. Ook hiervoor alvast bedankt voor jullie medewerking!

Met vriendelijke groet

Het bestuur Bewoners Vereniging Obrechtstraat e.o.